Tarptautinė mokytojų diena

  • Paskelbta: 2021-10-05
  • Kategorija: Renginiai

     Tarptautinės mokytojų dienos proga šiandien mokykloje viešėjo ir padėkas mokytojams įteikė LRS narė Edita Rudelienė. Seimo narės padėkomis apdovanotos matematikos mokytoja Indrė Pigulevičienė  bei lietuvių kalbos ir literatūros mokytoja Ernesta Trukšinaitė. Trakų r. merės Marijos Puč padėka pagerbtas fizinio ugdymo mokytojas Artūras Parnarauskas. Sveikinimo žodžiai skambėjo visai mokyklos pedagogų bendruomenei.

 

   Sveikinimas mokytojams nuo mokyklos administracijos.

   Mokytojai,

   šiandien, spalio 5-ąją, minime ne tik profesinės Mūsų dienos minėjimą, tai kur kas daugiau – tai savo kiekvienos dienos, praleistos tarp mokinių, knygų, savo kelio, kuriuo einame kas kelis, kas dešimt, dvidešimt ar trisdešimt metų, apmąstymas. Norisi tikėti, kad apmąstymuose nėra nei gailesčio dėl savo pasirinkimo, nei apmaudo, nei nusivylimo...

 

   Esame vienos seniausių ir tauriausių profesijų atstovai, ugdantys požiūrius, vertybes, asmenybes. Šimtus metų formuojame jaunus žmones skiepydami jiems tik geriausius, vertingiausius, prasmingiausius dalykus, siekdami, pirmiausia, grožio, darnos, taikos bendruomenėse, valstybėse, pasaulyje. Ne visada tai lengva, ne visada tai pavyksta, kartais svyra rankos, kartais prarandame tikėjimą, kurį prikelia vėl ir vėl mažas mažo žmogaus pasiekimas, o kartais tik vienas paprastas nuoširdus „Ačiū“. Istoriškai šiandien esame grandinės dalis tarp tų, kurie ugdė, ir tų, kurie ugdys. Esame atsakingi nesugadinti to, kas gero jau sukurta, ir perduoti tai, ką prie to gero dar pridėsime.

   Esame Mokytojai, vieni labiausiai gebančių ir mokančių prisitaikyti prie aplinkybių: nuo papiruso, molinių lentelių, „Vargo mokyklos“ iki medijų aprūpintomis klasėmis ar nuotolinio mokymo iššūkių. Esame Mokytojai, atstovai profesijos, kuri viena reikalingiausių pasaulyje, šalia kurios per šimtus metų atsirado begalybės kitų profesijų, o kita begalybė išnyko. Esame Tie, kurie turime daug kantrybės, išminties, atkaklumo siekti, ieškoti, kurių širdys dega, o akys švyti. Turime būti Tie pavyzdžiai, į kuriuos žiūrint norėtųsi žavėtis, lygiuotis, stebėtis, kuriais norėtųsi sekti ir tikėti. Sąmoningai ar nesąmoningai Patys pasirinkome sudėtingą ir atsakingą kelią, todėl negalime dejuoti, vaikščioti nuleistomis galvomis, skųstis aplinkybėmis, ieškoti pagarbos...

   Esame vedančios, o ne sekančios profesijos atstovai! Eikite aukštai iškėlę galvas, kartais pavargę, kartais laimingi, kartais atiduodami save, kartais per daug aukodami laiko, kartais giriami, kartais barami, kartais kitų mokomi, bet visada žinodami - kam ir kodėl! Priimkite su meile šiandien kiekvieną gėlę, ji nuo sėklos iki žiedo užaugo kažkieno prižiūrima, saugoma, laistoma – lygiai taip pat, kaip mes auginame jaunąją kartą. Nenumeskite jos bet kur, ji pražydo Jums, ko gero, jos kelias iki Jūsų buvo ilgas. Įkvėpkite jos ir atsipalaiduokite. Jūs mokytojas – Jūs jau pergalė pasauliui. Būkime orūs, būkime geri, būkime laimingi savo kely! Su Mokytojų diena, MIELI KOLEGOS!

Autorius:
Mokyklos administracija

Nuotraukos:
Valdas Astrauskas

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos