Turizmo diena

  • Paskelbė : Mindaugas
  • Paskelbta: 2020-09-25
  • Kategorija: Renginiai

1-2 klasių mokiniai savo kelionę pavadino „Atgal į praeitį“, nes aplankė Lietuvos liaudies buities muziejų Rumšiškėse. Pirmiausa  mokiniai įkopė į apžvalgos bokštą. Pasigėrėję nuostabiais vaizdais, nuskubėjo pasižvalgyti po etnokultūrinius regionus. Jie pamatė, kad kiekviename iš jų stovi tik tam regionui būdingi trobesiai, svirnai, klėtys, tvartai, klojimai, daržinės, malūnai. Užėję į vidų pamatė senovėje naudotus lietuviškus buities baldus, rakandus, namų puošmenas.

3 – 4 klasių mokiniai keliavo į Jovariškes. Ten mokiniai aplankė vaizdingą Antano Gedvilo sodybą. Sodyboje mokinių laukė netradicinės lauko pramogos ir žaidimai. Vaikai leidosi lynu, suposi karuselėje. Išbandė savo taiklumą šaudydami iš lanko, žaidė judriuosius žaidimus. Pradinukai susipažino su netradicinių edukacijų vaikams atsiradimo istorija.

6-7 klasės kartu su auklėtojomis Vaida ir Beata Turizmo dieną minėjo Varnikų pažintiniame take. Mokiniai ne tik gamta grožėjosi, bet ir prisiminė, bei išmoko įvairių augalų ir medžių pavadinimų. Taipogi pramankštino ir savo kojas, nes tokį taką apeiti yra ką veikti.

8, 10 klasių mokiniai su auklėtojomis Ernesta ir Indre dalyvavo Rudens turistinio sąskrydžio orientacinėse varžybose, organizuojamose Trakų r. jaunimo turizmo ir laisvalaikio centro. Trasą įveikė visos trys mūsų mokyklos komandos.

Diena buvo saulėta ir įdomi. Mokiniai sužinojo daug naujų dalykų, praplėtė istorines žinias, aktyviai pailsėjo ir pasigrožėjo gražia rudenėjančia Lietuvos gamta.

 

Nepamirškite padėkoti autoriui