Europos kalbų diena

  • Paskelbta: 2021-09-24
  • Kategorija: Renginiai

     Pirmą kartą Europos kalbų diena švęsta 2001 metais. Šis renginys, kurį organizavo Europos Taryba ir Europos Sąjunga įtraukė milijonus žmonių iš 45 dalyvaujančių šalių. Įvairiais renginiais buvo švenčiama Europos kalbų įvairovė ir skatinamas kalbų mokymasis.

 

     Po šio sėkmingo renginio Europos Taryba paskelbė rugsėjo 26 dieną – Europos kalbų diena. Pagrindiniai šios šventės tikslai:

• Papasakoti žmonėms apie kalbų mokymosi svarbą ir išskirti kalbas, kurių mokėjimas didintų daugiakalbystę ir tarpkultūrinį supratimą;
• Skatinti, stiprinti ir išsaugoti turtingą Europos lingvistinę ir kultūrinę įvairovę;
• Stiprinti kalbų mokymosi visą gyvenimą programas mokyklose ir už jos ribų, studijų ar profesinėms reikmėms, mobilumo, malonumo ar mainų tikslais.

 

     Šiemet Europos kalbų dienai sukanka 20 metų.

 

     Senųjų Trakų Kęstučio pagrindinės mokyklos mokiniai šią dieną minėjo praeitą savaitę, integruojant anglų kalbą, lietuvių kalbą, rusų kalbą ir dailę. Mokiniai prisiminė kas yra Europos kalbų diena ir kokie šios šventės tikslai. Dailės pamokų metu mokiniai pradėjo kurti marškinėlius, kuriuos vėliau kalbų pamokų metu dailino ir apipavidalino užrašydami įvairius žodžius. Mokinių kurti marškinėliai papuošė 1-ojo aukšto koridorius. Kviečiame pasižvalgyti po virtualią galeriją.
 

Autorius:
Anglų kalbos vyr. mokytoja Vaida Astrauskienė

Nuotraukos:
Mokyklos darbuotojai

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos