Profesijų mugė mokykloje

  • Paskelbta: 2021-10-22
  • Kategorija: Renginiai

     Penktadienį mokykloje vyko profesijų mugė.

     Pirmokai lankėsi Senųjų Trakų traukinių stotyje. Sužinojo kas ir kaip valdo traukinius, kas vairuoja traukinį bei kokios taisyklės galioja mašinistui. Prisiminė kaip saugiai elgtis šalia geležinkelio bėgių bei kaip saugiai pereiti į kitą bėgių pusę. Už įdomią patirtį ir žinias dėkojame Gražinai Vaisėtienei.

2 klasėje lankėsi Dominyko mama, bendrosios praktikos slaugytoja, Renata Jakubauskaitė, kuri mokiniams papasakojo apie savo darbą, apie sveiką mitybą, kūno priežiūrą.

    Trečiokams pamokėlę vedė Agnieška Byk, Lentvario pašto vyresnioji klientų aptarnavimo specialistė. Tai buvusi mūsų mokyklos mokinė ir labai džiugu, kad mokyklos buvę mokiniai ir toliau palaiko ryšį su mokykla. Agnė pristatė trumpą Lietuvos pašto istoriją, skaičiuojama nuo XVI amžiaus. Pateikė įdomių faktų. Po to vedė praktinę edukacinę pamokėlę, kaip teisingai užrašyti siuntėjo ir gavėjo adresus ant voko.

     Pas ketvirtokus į klasę atvyko tėveliai, kurie pristatė savo profesijas. Tito mama Natalija ketvirtokus supažindino su turkų kalbos vertėjos darbu, pamokė turkiškų žodžių, šiek tiek papasakojo apie turkų gyvenimą, jų papročius ir pavaišino tradiciniais turkų sausainiais, kuriuos iškepė kartu su šeima. Austėjos U. mama  paruošė video apie bibliotekininko profesiją. Dominyko mama parengė plakatą apie savo darbą „Retal“ įmonėje. Austėjos B. tėtis kūrybiškai atliko namų darbus ir sukūrė plakatą apie automechaniko profesiją. Vėliau ketvirtokai pristatė savo svajonių profesijas. Vieni svajoja būti policininkais ir dantistais, kiti programuotojais, treti- įkurti gyvūnų globos namus. Vienas mokinys svajoja tapti  gamtininku-mokslininku  ir tyrinėti gyvūnų DNR. Dėkojame tėveliams už kūrybiškumą, pastangas ir norą įsitraukti į mūsų klasės gyvenimą.

    5-9 kl. moksleivius aplankė DJ G-NEVO, kuris mokiniams pristatė savo didžėjaus profesiją, atsakė į mokiniams rūpimus klausimus. Taipogi, mūsų mokyklos mokytojas Zbignev Butkevič mokiniams pristatė savo kitą vyrų kirpėjo-barzdaskučio (angl. barber) profesiją. Papasakojo apie šio darbo subtilybes ir pristatė šią profesiją praktiškai - du mokyklos mokiniai buvo modeliai, kuriuos jis apkirpo.

     Ačiū visiems prisidėjusiems prie šios dienos.

Autorius:
Mokyklos mokytojai

Nuotraukos:
Mokykla

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos