Olimpinis mėnuo 2022

Spalio mėnesį 1-4 klasių mokiniai dalyvavo projekte „Olimpinis mėnuo 2022“. Šio projekto tikslas - pradinukų ugdymas fizinio aktyvumo, sveikos mitybos, bendradarbiavimo ir emocinės sveikatos temomis. Taip pat svarbus ir šios iniciatyvos tikslas: supažindinti pradinukus su olimpinėmis vertybėmis ir principais – pagarba, draugyste, tobulėjimu.

Ketvirtokai jau ketvirtus metus dalyvauja šiame projekte. Jie kiekvienais metais laukia projekto veiklų. Užduotys ir veiklos, kuriose dalyvavo mokiniai buvo įtraukios. Įsitraukdami į veiklas kartu su bendraklasiais, vaikai įgavo naujų žinių, įgūdžių, ugdė bendrystę. Šis mėnuo buvo kupinas įvairiomis sportinėmis ir fiziškai aktyviomis veiklomis. Mokiniai sužinojo daugiau apie fizinio aktyvumo naudą sveikatai, sveikos mitybos principus, sveiką gyvenseną, emocinį intelektą ir bendradarbiavimo svarbą, dalyvavo nuotoliniuose susitikimuose su olimpiniais čempionais, sportininkais, kurie papasakojo kaip stiprina savo sveikatą, pasidalijo įžvalgomis ko reikia, kad pasiektum gerų rezultatų. Ypač mokinius vienijo Ąžuolo mankšta kiekvieną rytą, sudomino susikaupimo pratimai, nustebino pamokėlės „Menas iš maisto“, džiugino virtualūs susitikimai  su sportininkais, „matavosi“ savo emocijas emometru. Į projekto veiklas buvo įtraukti ir tėvai. Jie kas savaitę gavo informacinius paketus savaitės tema. Susipažinę su jų turiniu sužinojo daug vertingos informacijos bei atliko dalį veiklų namuose.

Projekto pabaigoje kiekviena klasė už aktyvų dalyvavimą projekte buvo apdovanota Švietimo, mokslo ir sporto ministerijos ir  Lietuvos tautinio  olimpinio komiteto diplomais.

Dėkojame  projekto organizatoriams už galimybę smagiai, linksmai ir sąmoningai formuoti pradinukų sveikos gyvensenos įgūdžius.

 

Pradinių klasių mokytoja metodininkė Rita Astrauskienė 

Nuotraukos: Diana Grudzinskienė ir Virginija Poškaitė 

Nuotraukos:
Diana Grudzinskienė ir Virginija Poškaitė 

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos