Planavimo diena

Pirmokai susipažino su mokyklos erdvėmis: valgykla, sporto ir šokių salėmis, lauko aikštelėmis. Susipažino su klasės ir mokyklos taisyklėmis, lavino rankelę rašydami bei spalvindami skaičiukus ir raideles. Dėliojo bendrą 1-os klasės vasaros nuotykių dėlionę iš atskirų detalių kuriose nupiešė savo įsimintiniausius vasaros nuotykius. Pagal atmintinę, ugdė savo gebėjimus susidėti reikiamus daiktus į kuprinę.

Antrokai lyderystės dieną dirbo komandomis kaip tikri lyderiai. Buvo daug juoko, rimtų pamąstymų ir turiningai praleistas laikas. O varžėsi komandos trim etapais. Pirmoji užduotis buvo kūrybinė, reikėjo sukurti pasaką iš duotų žodžių. Antroji - fizinė, reikėjo nusivaryti kamuolį į nurodytą vietą naudojant kuo mažiau spyrių ir trečioji užduotis buvo viktorina. Patobulėję kaip lyderiai antrokai gavo apdovanojimus ir pasižadėjo įgytas žinias taikyti kasdieninėje veikloje.

Trečiokai lauke žaidė komandos formavimo ir lyderystės žaidimus, suklijavo klasės atostogų įspūdžių dėlionę, grupėse iš plastilino gamino ugnikalnį, į jį pylė sodą, actą ir suputojo ,,lava“, sprendė kryžiažodžius.

Ketvirtokai  tyrė įslaptintą bylą, kurios metu turėjo išsiaiškinti kas per vasarą dingo iš jų klasės ir išaiškinti „nusikaltėlį“. Atlikę mąstymą lavinančias užduotis, išsiaiškino, kad dingo trečia klasė ir ją pradangino klasės mokytoja, nes visus trečiokus perkėlė į ketvirtą klasę. Atliko įvairias komandą stiprinančias veiklas.

5-10 klasių auklėtojai  pirmas dvi valandas skyrė auklėtiniams, aptarė ir prisiminė taisykles, bendrus susitarimus. Prisiminė bendrąsias kompetencijas, jas  įsivertino ir paaiškino kodėl. Vėliau mokiniai atliko komandines klasių stiprinimo užduotis. Užduotys reikalavo susitelkimo, bendro susitarimo. Atliekant šias užduotis mokiniai tvirtino tarpusavio santykius, stengėsi susikalbėti ir bendradarbiauti kaip komanda.

Straipsnis ir nuotraukos klasių auklėtojų

Nuotraukos:
Vaida Astrauskienė

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos