1-10 klasių profesijų savaitė

   Spalio 26 d. 5-10 klasių mokiniai dirbdami mišriose grupėse ir vadovaudamiesi projektinio darbo metodika gilino žinias apie tam tikrų sričių profesijas, kurias pristatė vieni kitiems. Džiaugiamės mokinių aktyvumu, įsitraukimu ir tikime, kad dauguma apmąstė būsimą profesijos kelią, įvertino savo gebėjimus, išsikėlė tikslus, kurių sieks mokykliniame suole.

   Senųjų Trakų Kęstučio pagrindinės mokyklos pirmokai turėjo ypatingą dieną. Pažintį su profesijomis jie pradėjo LRT televizijoje. O ten dirba daugybė skirtingų profesijų žmonių: žurnalistai, laidų vedėjai, režisieriai, operatoriai, prodiuseriai, redaktoriai, reporteriai, garso ir apšvietimo specialistai, dailininkai, makiažo bei grimo meistrai ir daugybės kitų specialybių atstovai. Vaikai svečiavosi daugybėje studijų, kur filmuojamos įvairios laidos, klausėsi įdomių gidės pasakojimų, susipažino su laidos ,,Panorama'“ vedėja bei gyvai pamatė, kaip filmuojamas serialas.

   Antrokai lankėsi bibliotekoje ir išsiaiškino kokių savybių reikia norit būti bibliotekininku. Pasirodo bibliotekininkas turi tiek darbo, kad knygą paskaityti gali tik namuose.

   Profesijų paminėjimo dieną trečioje klasėje lankėsi du statybininkai – Anastasijos Cholopovos tėtis – Aleksandras Cholopovas ir Alekso Pulianausko tėtis Gintaras Pulianauskas. Jie papasakojo, kaip tapo statybininkais, kokie laukė iššūkiai. Gintaras Pulianauskas parodė senus ir naujoviškus darbo įrankius. Tėvai palinkėjo vaikams gerai mokytis. Sakė, kad gyvenime ypač bus reikalinga matematika ir anglų kalba.

   4 klasė susipažino su autoserviso darbuotojų veikla, darbo specifika. Keltuvu pakėlė automobilį, elektriniu prietaisu nuėmė automobilio ratus, metale gręžė skyles, sužinojo, kaip veikia variklis, kur pilami tepalai ir kuras, kokia duslintuvo paskirtis. Sužinojo, kad darbas autoservise reikalauja daug žinių. Džiugu, kad vaikams buvo įdomu, nes uždavė Ainio tėčiui daug klausimų. Nuoširdžiai jam dėkojame. O susitikimo pabaigoje visi gavo po dovanėlę.

Klasių auklėtojai

Nuotraukos:
Klasių auklėtojai

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos