Svajonės pildosi

Ar pildosi svajonės? Atrodo, taip. Tik reikia svajoti. Seniai lauktas ir išsvajotas projektas Palangoje įvykdytas. Džiaugiamės, kad šiais metais mokyklos mokiniai šią galimybę turėjo.

 Vykdėme projektą – stovyklą „Mokomės istorijos ir geografijos keliaudami“. Trakų savivaldybės finansuoto projekto dėka vaikai turėjo galimybę pagilinti žinias apie Lietuvos istoriją ir geografiją keliaudami į Kęstučio žmonos Birutės gimtinę Palangą. Mokiniai lankė Kretingos muziejų, senąjį malūną, dvarą. Kretingos dvaro paskutinis savininkas buvo grafas Aleksandras Tiškevičius III. Vaikai greit susiejo Kretingos dvaro savininką su Lentvario ir Užutrakio Tiškevičių rūmais. Moksleiviai taip pat lankė Palangos kurorto muziejų, kuriame analizavo kunigaikščio Kęstučio ir žmonos Birutės genealoginį medį, prisiminėme mūsų mokyklos vardo istoriją. Kopėme į Birutės kalną, buvo įveikta net 100 pakopų. Prie koplyčios esančios ant kalno viršūnės, mokiniai kūrė padavimus. Grožėjomės gintaro muziejaus parko vaizdais ir domėjomės gintaro atsiradimo keliu. Žaidėme orientacines varžybas, kurios taip pat buvo susietos su mokyklos istorija, ir vaikai pagilino žinias mokydamiesi skaityti vietovės žemėlapį.

Gyvenome ant jūros kranto, radome laiko pasivaikščioti pajūriu ir paieškoti gintarų, žaidėme pozityvią lyderystę skatinančius žaidimus, ugdėme savarankiškumo įgūdžius gamindamiesi valgyti. Su mokiniais projektą vykdė ir veiklas organizavo kūrybingos mokytojos Vita Tadarovskienė ir Simona Ernienė.

Dėkojame Trakų rajono savivaldybės administracijai už skirtas lėšas ir galimybę vaikus ugdyti kitaip, Trakų švietimo skyriui už pagalbą.

Mokyklos administracija

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos