Olimpinis mėnuo

„Olimpinis mėnuo“ – LR Švietimo, mokslo ir sporto ministerijos, LR Sveikatos apsaugos ministerijos ir Lietuvos tautinio olimpinio komiteto (LTOK) inicijuotas projektas pradinių klasių moksleiviams. Projektas kviečia pradinukus aktyviai judėti, sveikai maitintis, gerinti emocinę sveikatą ir kokybiškai poilsiauti.
Šiais metais projektas vyks rugsėjo 28 – spalio 23 dienomis.

Mūsų mokyklos 3 klasės mokiniai (mokytoja Santa Šidlauskaitė) ir 2 klasės mokiniai (mokytoja Rita Astrauskienė) jau antrus metus dalyvauja projekto veiklose. Pirmąją, judėjimo, savaitę praleidome linksmai ir išradingai. Antrokai ir trečiokai atliko nuotaikingą Ąžuolo mankštą, judėjo muzikos ritmu, klausėsi olimpietės, ėjikės Brigitos Virbalytės pasakojimo apie sportinį ėjimą, išbandė įvairius pratimus bei žaidimus.

Antra savaitė prasidėjo pokalbiais, diskusijomis, vaizdo įrašų stebėjimais apie sveiką mitybą. Vėliau ieškojome įdomios bei svarbios informacijos apie daržoves. Pradinukai labai nustebo, kad cukrus turi virš 50 pavadinimų. Kaip gi dar gali vadintis cukrus? – atsakymą į klausimą mokiniais pateiks , kai ras informacijos papildomuose šaltiniuose.

Projektas dar tik įsibėgėja ir dar laukia daug įdomių ir prasmingų veiklų.

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos