Užgavėnės mokykloje

  • Paskelbta: 2022-03-01
  • Kategorija: Renginiai

Užgavėnės – išskirtinė metų diena. Ja baigiasi pokalėdinis linksmybių laikotarpis ir prasideda priešvelykinio susitelkimo metas. Kaip ir kiekvienais metais, taip ir šiemet Užgavėnės šurmuliavo ir mūsų darželyje, tiesa šiais metais jos buvo kuklesnės, solidarizuojantis su įvykiais pasaulyje, bet negalime pamiršti mūsų tradicijų ir kultūros.

Jau prieš savaitę vaikai su grupių mokytojais ir tėveliais ruošėsi šiai šventei: darė kaukes, mokėsi Užgavėnėm skirtų dainelių, žaidimų, šaukinių. Šventės dieną vaikai persirengė vieni velniais, kiti čigonais, raganomis ar kitais Užgavėnių personažais. Persirengėliais buvo ne tik vaikai, bet ir darželio mokytojos Simona ir Irutė, kurios ryte smagiai pasitiko vaikučius skambant Užgavėnių muzikai. Tuoj po pusryčių vaikai su mokytojų pagalba grupėse kepė blynus, vaišino mokyklos administraciją bei darbuotojus, stebėjo įspūdingą Lašininio ir Kanapinio kovą. Kieme kūrėme Užgavėnių laužą ir kartu su More sudeginome tamsą, blogį, negandas.

Ne tik darželyje, bet ir mokykloje vyravo Užgavėnių šurmulys, mokytojai ir mokiniai buvo persirengę įvairiais veikėjais, varė žiemą iš kiemo ir pasitiko pavasarį.

Autorius:
Ikimokyklinio ugdymo mokytoja Vita Tadarovskienė

Nuotraukos:
Mokyklos darbuotojai

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos