Ar žinote, ko moko kiaušinis?

Ketvirtokai – vyriausieji pradinukai. Todėl ir šv. Velykų laukimą jie įprasmino kitaip, negu ankstesnėse klasėse. Jie nutarė daugiau sužinoti apie pagrindinį Velykų simbolį – kiaušinį.

Savo veiklą pradėjo informacijos paieška interneto platybėse. Ją pateikė užpildę mąstymo žemėlapius „Burbulas“ ir „Apskritimas“. Mąstymo žemėlapiai - tai inovatyvus mokymosi įrankių rinkinys, kuris padeda mokiniams išmokti dėstomą medžiagą prasmingiau, giliau ir efektyviau.

Po to išsamiau susipažino su kiaušinio sandara. Vėliau atliko ne vieną eksperimentą, kurie suteikė daug žinių apie kiaušinio savybes bei galias. Prieš kiekvieną darbą išanalizavo pateiktą medžiagą apie kiekvieną eksperimentą, iškėlė hipotezes. Ar gali žali kiaušiniai nedužti, jei ant jų visu svoriu užlipa vaikas? Žinoma, kad gali! Tereikia juos sustatyti smailiais galais į viršų. Kitas eksperimentas - kalcio, esančio kiaušinio lukšte, sąveika su actu procesas. Po tam tikro laiko lukštas visiškai ištirpsta, o kiaušinis lieka tarsi ploname lukšte. Sukdami ir eksperimentuodami išsiaiškino, kaip atskirti, kuris kiaušinis virtas, o kuris nevirtas jų nesudaužius. Dar atliko eksperimentus „Neskęstantis kiaušinis“, „Sidabrinis kiaušinis“, „Kiaušinis butelyje“. Atlikę visas numatytas veiklas pateikė išvadas, kurios hipotezės pasitvirtini, o kurios ne.

Atlikti eksperimentai skatino bendradarbiauti, stebėti, tyrinėti, spręsti problemas ir priimti reikiamus sprendimus bei sukėlė daug teigiamų emocijų, atradimo ir pažinimo džiaugsmą.

Pradinių klasių mokytoja metodininkė Rita Astrauskienė

Nuotraukos:
Rita Astrauskienė, Diana Grudzinskienė

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos