Penktokų paroda „Aš esu“

  • Paskelbta: 2022-09-26
  • Kategorija: Parodos

Susipažinkime su  linksmais, drąsiais, kūrybingais ir tokiais labai skirtingais penktokais, pirmojoje jų darbų parodoje ,,Aš esu“.

Pirmoji užduotis 5 klasėje jau keletą metų ta pati - savo vardo piešimas. Taip susipažįstu su naujais mokiniais. Piešdami labai daug kalbamės, kol sužinau vaikų lūkesčius. Vieni piešia drąsiai ir savarankiškai, kiti mėgsta fantazuoti. Yra impulsyvių ir greito rezultato siekiančių vaikų, yra  tylenių ir krapštukų.  Svarbu, kad jie visi originalūs, tokie, kokius matote piešiniuose. Ir kaip norisi, kad vaikai augdami nepamestų to savo matymo ir piešimo unikalumo.

Užduotis vardo rašymas - skirta trims pamokoms. Mokiniai mokomi nupiešti ir sukomponuoti savo vardo raides, jas dekoruoti ir svarbiausia, labai kantriai spalvinant ir dekoruojant, užbaigti piešinį.

Piešiniai supanašėja tada, kai vaikai prašo parodyti, kaip piešti tai, ką jie nori išmokti, pvz. parašyti 3D raides, kaip grafiti piešiniuose, padaryti spalvų perėjimą arba taip, kaip išmoko nupiešti kitas klasiokas.

Piešiniai turi ir savo paslaptį. Ar žinote, kodėl visų darbuose atsiradusios linijos?

  Dažnas mokinys bijo sugadinti piešinį, todėl prieš piešdami, mes  lapą tiesiog ,,sugadinome“, t.y. visą lapą subraižėme atsitiktinėmis neryškiomis linijomis. Sugadinto lapo  nebeįmanoma daugiau  sugadinti.

Vaikai buvo mokomi  piešimo pradžiamokslio: be trynimo, ištaisyti pasitaikančius komponavimo netikslumus, padidinti, pastorinti ir dekoruoti raides, o  paryškintas, pastorintas, kaip kaspinus išlankstytas linijas  įkomponuoti į piešiamą piešinį.

Dailės mokytoja Asta Naruševičienė

Nuotraukos:
Valdas Astrauskas

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos