Turizmo diena mokykloje

Rugsėjo 29 d. progimnazijos 1-4 klasių mokiniai pasaulinę Turizmo dieną paminėjo Kernavėje – pirmojoje Lietuvos kunigaikštystės sostinėje. Mokiniai apsilankė Kernavės muziejuje, kur dalyvavo edukacijoje ,,Kaip žmonės seniau gyveno“ ir sužinojo, kaip Lietuvos žmonės gyveno akmens amžiuje, kaip medžiojo, rengėsi, kuo maitinosi, kur gyveno. Vėliau menininko H. Orakausko sodyboje klausėsi įdomios edukacijos ,,Skulptūra gyva“, mokėsi skirti geležį nuo vario, žaidė nuotaikingus žaidimus. Galiausiai grožėjosi penkių piliakalnių kompleksu – Pilies kalnu, Aukuro kalnu, Mindaugo kalnu, Lizdeikos kalnu, Kriveikiškio piliakalniu, įspūdingu vaizdu į Neries vingius. Mokiniams ši diena buvo kupina įspūdžių. Kai kuriems vaikams tai buvo viena geriausių išvykų organizuotų mokykloje.

5-7 klasių mokiniai Turizmo dieną keliavome traukiniu į Marcinkonis. Atvykę į Marcinkonis, mes buvome kupini energijos ir pasiruošę pradėti nuotykį. Keliavome 5 kilometrų maršrutą, gėrėjomės gamta, nuostabiu saulėtu oru. Vėliau grįžę į stovyklavietę užkūrėme laužą ir mums pavyko iškepti skanias dešreles. Tai buvo ne tik gardus maistas, bet ir puikus būdas sujungti jėgas ir pabendrauti vieniems su kitais. Pasistiprinę ir sukaupę naujų jėgų ėjome į objektą šalia Marcinkonių kaimo  – tarp supustytų smėlynų plytinčią aukštapelkę „Meškos šikna“. Grįžome traukiniu į Senuosius Trakus, pavargę ir išsekę, bet pasikrovę teigiamų emocijų.

Pradinio ugdymo mokytoja metodininkė Virginija Poškaitė

Anglų k. vyresn. mokytoja Vaida Astrauskienė

Nuotraukos:
Vaida Astrauskienė, Zbignev Butkevič, Aušrinė Lukošiūtė-Aleksandravičienė Virginija Poškaitė, Ala Židanavičienė, Rita Krasauskaitė, Dalia Jasiulevičienė

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos