M. K. Čiurlionio 148-osios gimimo metinės

Rugsėjo 22 diena- Lietuvos garsaus dailininko ir kompozitoriaus Mikalojaus Konstantino Čiurlionio 148-osios gimimo metinės. Ta proga daugelis mokyklų organizuoja įvairius renginius ir pamokas, kad atkreiptų dėmesį į šio svarbaus kultūros žmogaus palikimą.

Viena iš tokių įdomių iniciatyvų įvyko mūsų mokykloje. Šią dieną mokytojai, mokiniai ir darbuotojai susibūrė, kad kartu pažymėtų M.K. Čiurlionio gimimo dieną. Mokykloje vyko integruotos pamokos, kuriose dalyvavo visų amžiaus grupių mokiniai. Tai buvo puiki galimybė supažindinti mokinius su M.K. Čiurlionio gyvenimu ir kūryba. 1 klasės mokiniai sukūrė plakatą apie M. K. Čiurlionį, 2 kl. mokiniai sprendė tekstinius uždavinius ir atliko teksto suvokimo užduotis, 3 kl. mokiniai dalyvavo viktorinoje apie M. K. Čiurlionį. Anglų k. pamokose mokiniai tapo mažaisiais Čiurlioniais, jie atsitiktine tvarka išsitraukė anglų k. žodžius, juos turėjo išsiversti ir nupiešti piešinį, kuriame visi ištraukti žodžiai susisietų į vieną bendrą kūrinį. Lietuvių kalbos pamokoje ketvirtokai analizavo M. K. Čiurlionio ir M. Oginskio poelgius A. Meškauskaitės tekste „Į ką geriausia sviesti sniego gniūžtę?“ Kitoje lietuvių kalbos pamokoje ištaisė duotas klaidingas užduotis apie M. K. Čiurlionį. Dailės ir technologijų pamokoje mokiniai reflektavo pažiūrėję VR animacinį filmą „Angelų takais“, nutapė paveikslą, kuris labiausiai įsiminė iš matytos animacijos.

Vienas iš šios dienos ryškiausių akcentų buvo 3D filmo „Angelų takais“ peržiūra. Šis filmas - įspūdinga kelionė per M.K. Čiurlionio gyvenimą, kurią lydėjo jo muzika ir paveikslai. Tai buvo ne tik pažintis su dailininko ir kompozitoriaus kūryba, bet ir įspūdingas vaizdinis spektaklis, kuris padėjo mokiniams giliau suprasti M.K. Čiurlionio įkvėpimo šaltinius ir jo nepakartojamą įtaką Lietuvos kultūrai. Į filmo peržiūrą atvyko ir Paluknio Medeinos gimnazijos, Trakų Vytauto Didžiojo gimnazijos ir Trakų jaunimo turizmo ir laisvalaikio centro jaunuoliai.

Ši integruota diena buvo ne tik proga pažymėti M.K. Čiurlionio 148-ąsias gimimo metines, bet ir puiki galimybė mokiniams įkvėpti dailininko ir kompozitoriaus kūrybos dvasią. Ji priminė mums, kad menas yra puikus būdas suprasti ir išreikšti save, ir kad kultūros paveldas turi būti saugomas ir perduodamas ateities kartoms.

Anglų k. vyresn. mokytoja Vaida Astrauskienė

Nuotraukos:
Vaida Astrauskienė

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos