Trečiokai minėjo Tarptautinę vaikų knygos dieną

Sakoma, kad knygos – tai draugai visam gyvenimui. Taip tvirtina ir trečiokai, nes išbandė įvairias įdomias ir žaismingas skaitomumo ,,matavimo sistemas“: „Skaitymo bingo“, „Keičiu skaitymo aplinką“, „Kas greičiausias“ ir kt. O šiandien jie paminėjo Tarptautinę vaikų knygos dieną, klausėsi Senųjų Trakų bibliotekininkės pasakojimo apie pasakininko Hanso Kristiano Anderseno gyvenimą, jo kūrybą vaikams. Balandžio 2-oji minėti Tarptautinę vaikų knygos dieną yra pasirinkta todėl, kad šią dieną 1805 m. Danijoje gimė vienas žymiausių vaikų rašytojų Hansas Kristianas Andersenas.

Po to vaikai atliko smagias ir įdomias užduotis. Remdamiesi savo perskaitytų knygų sukauptomis žiniomis turėjo atspėti iš kokios pasakos yra perskaityta ištrauka. Antroji užduotis pareikalavo kūrybiškumo ir loginio mąstymo. Reikėjo pasirinkti vaikiškos knygos, ar pasakos pavadinimą ir jį užkoduoti. Kodui sukurti panaudojo iš žurnalų ir laikraščių iškirptus paveikslėlius, raides, objektų detales.

Kai visi darbai buvo atlikti, bibliotekininkė padėkojo jauniesiems knygos bičiuliams, kad iš knygų semiasi išminties. Nugalėtojai buvo apdovanoti knygomis, o visi dalyviai saldžiais siurprizais.

Ačiū bibliotekininkei Agnei Uscilienei už prasmingą ir įdomų užsiėmimą.

Autorius:
Rita Astrauskienė

Nuotraukos:
Diana Grudzinskienė, Rita Astrauskienė

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos