Šventinis renginys „Kaziuko mugė“

  • Paskelbta: 2023-03-06
  • Kategorija: Kelionės

Lietuvos globėjo Šv. Kazimiero šventė gimė VII a., o XIX a. peraugo į mugę. Kiekvieną pavasarį ir dideli, ir maži laukia šios šventės.

Kovo 3 d. mūsų mokyklos 4 klasės mokiniai buvo pakviesti į Kaziuko mugę, kuri vyko Vilniaus „Vilties“ specialiojoje mokykloje – daugiafunkciniame centre.

Ten mus pasitiko dainomis ir gražiais sveikinimo žodžiais. Kad galėtume dalyvauti mugėje, mokiniai turėjo prisistatyti, atsakyti į klausimus ir gauti šventės dalyvio leidimą.

Ketvirtokai iš anksto ruošėsi šiai šventei: pagamino įvairių skirtukų knygoms, nulipdė iš molio ir plastilino darbelių bei atsivežė saldumynų. Mugės metu vaikai keitėsi savo darbeliais, ragavo vieni kitų skanumynus, „pirko“ ir „pardavė“. Taip pat šventėje mokiniai žaidė ratelius, šoko, dainavo, išgirdo įdomių pasakojimų.

Visi šypsojosi, patyrė daug gerų emocijų, nes niekas iš mugės neišėjo tuščiomis rankomis. Taigi pavasariška, šventinė nuotaika džiugino kiekvieną.

Dėkojame  už galimybę dalyvauti šventėje Vilniaus „Vilties“ specialiosios mokyklos direktoriui Gražvydui Grobliui ir mokytojai Aurelijai Masalienei.

Pradinio ugdymo mokytoja metodininkė Rita Astrauskienė

Nuotraukos: Rita Astrauskienė, Diana Grudzinskienė

Nuotraukos:
Rita Astrauskienė, Diana Grudzinskienė

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos