Įspūdžiai iš kelionės į Lenkiją

  • Paskelbta: 2022-05-31
  • Kategorija: Kelionės

Gegužės 27 – 29 dienomis dvi mokinių grupės su tėveliais iš Senųjų Trakų Kęstučio ir Andžejaus Stelmachovskio pagrindinės mokyklos dalyvavo renginyje „Šeimų stovykla Gižycko mieste“. Tai tarptautinio projekto „Ekoterapija natūralioje aplinkoje šeimoms ir jaunimui“ tęsinys. Kelionę mokiniams padovanojo Trakų rajono savivaldybė.

Pirmąją dieną vyko edukacija bityne. Mokiniai ir suaugusieji susipažino su bityno istorija, kad jame dirba jau trečia tos pačios šeimos karta. Po to vyko medaus degustacija, savybių aptarimas, teatralizuotas susipažinimas su bičių sandara ir piešimo pamokėlė, konkursas.

Kitą dienos pusę veiklos vyko sporto salėje. Animatorius organizavo daug įvairių sportinių veiklų, kurios pareikalavo ištvermės, greičio, jėgos, gudrumo. Refleksijos metu visi pasisakė, jog jiems labai patiko tokia judri popietė, kuri suteikė daug džiugių akimirkų.

Kitą dieną visų laukė apžvalginė ekskursija po Gižycko miestą. Smagu buvo įkopti į apžvalgos bokštą ir pamatyti miestą iš paukščio skrydžio, sužinoti, kad mieste yra 100 tonų sveriantis, reto tipo konstrukcijos – sukamasis tiltas. Atplaukus laivui, šis tiltas nepakeliamas, kaip įprasta, o pasukamas į šoną.

Kitas panašus tiltas Europoje yra tik Prancūzijoje. Smagu buvo praeiti ilgiausiu ežero molu Lenkijoje.

O po pietų  - smagus laikas pramogoms! Tai laipynės alpinistų sienele, batuto džiaugsmai, mėgavimasis saldžiais gardėsiais ir buvimu kartu bei kitomis veiklomis.

Namo visi grįžo pilni įspūdžių, gerai nusiteikę ir laimingi.

Už smagiai, turiningai ir naudingai praleistą laiką dėkojame Gižycko miesto ir Trakų rajono savivaldybės projekto organizatoriams.

 

Pradinių klasių mokytoja metodininkė Rita Astrauskienė

Autorius:
Pradinių klasių mokytoja metodininkė Rita Astrauskienė

Nuotraukos:
Rita Astrauskienė

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos