Nuotolinė pamoka „Mokonomika“ 2023

Kovo 9 d.  ketvirtokai ir penktokai pirmą kartą dalyvavo didžiausioje nuotolinėje pamokoje „Mokonomika“ 2023, kurią inicijavo „Swedbank“ Finansų institutas. „Mokonomika“ – žinių šventė, skirta ir pasiekiama visų klasių mokiniams, jų mokytojams ir tėvams.

Pradinukų pamokų tema „Atradėjas“. Šiemet mokiniai turėjo galimybę „paskambinti“ į ateitį ir kartu su įkvepiančiais mokytojais spėlioti, prognozuoti, bandyti kartu suprasti, koks pasaulis mūsų laukia po dešimt, dvidešimt ar trisdešimt metų. Ar liks popierinės knygos? O gal jas rašys dirbtinis intelektas? Taip pat dar daug gerai pažįstamų veidų su mokiniais dalinosi savo žiniomis, patirtimi ir įdomiomis istorijomis.

Vaikai stebėjo ir „Prototo“ žaidimą. Ketvirtokas Jogaila apie du trečdalius klausimų atsakė teisingai.

Mokiniams šios pamokos paliko labai didelį įspūdį. Buvo pateikta labai įdomi informacija, įdomūs įžymūs žmonės patiko.

5 klasės mokiniai ne tik pagilino savo žinias apie gamtos tvarumą, bet ir lavino savo finansinį intelektą. Ačiū organizatoriams ir dalyviams!

„Mokonomikos“ pamoka prisideda prie UNICEF ir UNESCO rengiamos „Didžiausios pamokos pasaulyje“, kurios tikslas kurti inovatyvias švietimo priemones, įgyvendinant Jungtinių Tautų darnaus vystymosi tikslus.

Geografijos mokytojas Zbignev Butkevič ir pradinių klasių mokytoja metodininkė Rita Astrauskienė

Nuotraukos: Zbignev Butkevič, Rita Astrauskienė

Nuotraukos:
Zbignev Butkevič, Rita Astrauskienė

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos