Besiruošiant Šv. Kalėdoms

  • Paskelbta: 2021-12-09
  • Kategorija: Darželis

Kūčiukai (prėskutė, šližikai) – tradicinis lietuvių Kūčių vakarienės patiekalas. Tai nedideli, prėski, truputį saldūs miltiniai mielinės tešlos kepiniai su aguonomis. Gali būti valgomi sausi, tačiau dažniausiai patiekiami mirkyti aguonpienyje arba su spanguolių kisieliumi. Taip Trakų amatų centre priešmokyklinio ugdymo grupės vaikams pristatė kūčiukus. Šia edukacija mes pradėjome smagią kelionę iki šventų Kalėdų. Pasiklausę pasakojimo, vaikai patys lipdė šližikus, vėliau kepė ir ragavo, dar namiškiams parvežė. O kol prėskutės kepė vaikai aiškinosi tešlos sudėtį ir paslaptis, kaip ją reik minkyti. Šio patiekalo svarba per šventes yra ne mažesnė nei pačios duonos, lietuvių garbinamos nuo seniausių laikų. 

Autorius:
Priešmokyklinio ugdymo grupės mokytoja Simona Ernienė

Nuotraukos:
Simona Ernienė

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos