Kęstučio šeimų šventė 2023

  • Paskelbta: 2023-05-26
  • Kategorija: Renginiai

Gegužės 26 dieną, penktadienį vyko Kęstučio pagrindinės mokyklos Šeimų Šventė!

Šventė prasidėjo trumpu mokinių, mokytojų ir tėvelių koncertu. Ant scenos pasirodė IUG grupė „Nykštukai“, PUG mokiniai „Pelėdžiukai“, 2 kl. POP ansamblis, 3 kl. mokiniai su mokytoja Virginija ir tėvelių atstove, o koncertą užbaigė muzikos mokytojo Stanislovo ir 10 kl. mokinės Rūtos daina „Saulės miestas“.

Šventėje turėjome ir svečių. Mus aplankė Trakų rajono savivaldybės vicemerė Jolanta Abucevičienė ir Senųjų Trakų seniūnė Ana Ingelevič.

Mažieji šventės dalyviai džiaugėsi batutais, visi galėjo vaišintis spragėsiais, ledais ir varškės sūreliais. Mokyklos virėjos vaišino „Kęstučio“ žirnių koše, kuri nepaliko abejingų.

Šventės metu vyko 5 rungtys: Pyragų degustacija, Radijo bangomis valdomų mašinėlių varžybos, Protmūšis-grandinėlės, 3x3 krepšinio varžybos ir estafetės.

Pati skaniausia ir saldžiausia rungtis – Pyragų degustacija. Džiaugiamės pyragų gausa ir visi pyragai buvo skanūs. O ragautojai nubalsavo ir išrinko tris pačius pačiausius. 3 vietą skyrė Rasai Plechanovai, 2 vietą – 1 kl. mokinei Augustei Masalytei, o pirmąją Beatai Barauskienei.

Radijo bangomis valdomų mašinėlių rungtis patiko ne tik berniukams, bet ir mergaitėms. 3 vietą laimėjo 3 kl. mokinė Anastasija Cholopova, 2 vietą – 3 kl. mokinys Laurynas Narbutas, o 1-ąją Arnas Lapėnas.

Protmūšis susilaukė irgi nemažo susidomėjimo, žmonės nuolat rinkosi ir suko galvas atsakinėdami įvairius klausimus, bandė spręsti grandinėles. O nugalėtoja tapo Vilma Bielskuvienė.

Krepšinio 3x3 varžybos buvo labai įtemptos ir iš dalyvių atėmė visas jėgas. Po ilgų ir sunkių varžybų 3-iąją vietą laimėjo Žutautų šeimos komanda, 2 vietą laimėjo komanda „Žaibai“, o 1-ąją iškovojo komanda „Vyrukai“. Sveikiname!

Estafečių rungtys buvo trys, jų metu šeimų komandos turėjo šokinėti su maišais, užrištomis akimis nudaužti balioną pilną miltų ir iš vandens „gelbėti“ kamuoliukus tik burnos ir šaukšto pagalba. Džiaugiamės gausiu dalyvių būriu, bet nugalėjo patys greičiausi ir sumaniausi. 3 vietą laimėjo Vaisėtų šeima, 2 vietą komanda „Daividuliai“, na o 1-ąją vietą laimėjo Markauskų šeima. Didžiausi sveikinimai laimėtojams!

Esame be galo dėkingi visiems susirinkusiems į šią tradicinę mokyklos Šeimų Šventę. Dėkojame visiems prisidėjusiems prie jos organizavimo – mokyklos mokytojams, jauniesiems mokyklos savanoriams, na ir žinoma mūsų rėmėjams: Trakų rajono savivaldybei ir merui Andriui Šatevičiui, LIETUVOS Respublikos Seimo narei Editai Rudelienei, Trakų rajono savivaldybės tarybos narei Inesai Židonytei, Senųjų Trakų seniūnijai ir seniūnei Anai Ingelevič, Onuškio kultūros centrui, Trakų visuomenės sveikatos biurui, Senajai Kibininei, Sensei Sushi, Baltis.lt laivams, AB „Žemaitijos pienui“, mūsų kaimynams UAB „Grainmore“.

Nuotraukos:
Vaida Astrauskienė, Rasa Plechanova

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos