Pamoka bibliotekoje

Kovo 28 d. Senųjų Trakų bibliotekoje, trečiokai (mokytoja Virginija Poškaitė), ketvirtokai (mokytoja Rita Astrauskienė) ir Andžejaus Stelmachovskio pagrindinės mokyklos pradinukai dalyvavo nuotaikingame susitikime su žinomu vaikų rašytoju - Virgiu Šidlausku. Rašytojas susitikimą pradėjo nuotaikinga dainele apie savo kūrinių personažus ir pakvietė įvairiais ritminiais judesiais drauge „pagroti“. Po to vaikams pristatė savo knygų personažus- Rupūžę, kurį savo kūne sutalpino visus vaikų išvardintus daiktus, ko prireiktų kelionėje! Personažui Goriui vaikai sukūrė draugą žuvį - vardu Teodoras Žuvies Pirštelis. Tai atliko labai  įtaigiai, su piešimo elementais, muzikiniais intarpais, įterpdamas linksmų sąmojų. Vaikai buvo labai aktyvūs ir smalsūs, uždavė daug klausimų apie sukurtas ir dar tik būsimas knygas, apie išgalvotus ir tikrus knygų herojus, patarė, ką piešti, argumentavo savo pasiūlymus, drauge dainavo.

Manau, kad tokia pamoka – susitikimas puiki proga paskatinti mokinius domėtis šiuolaikine literatūra, skaityti knygas, o gal ir patiems pabandyti kurti.

Nuoširdžiai dėkoju Senųjų Trakų bibliotekos vedėjai Agnei Uscilienei už bendradarbiavimą ir rašytojui Virgiui Šidlauskui už smagų ir aktyvų renginį.

Pradinių klasių mokytoja metodininkė Rita Astrauskienė

Nuotraukos:
Rita Astrauskienė

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos