Pamokos įdomiai ir linksmai

Šiltos, rudeniškos spalio mėnesio dienos pakvietė antrokus mokytis lauke. Mokyklos kieme vyko patyriminės (STEAM) dailės ir technologijų, pasaulio pažinimo, lietuvių kalbos ir matematikos pamokos. Mokiniai, pritaikę gamtamokslines, matematikos, lietuvių kalbos, meno žinias kūrė paveikslus iš gamtinės medžiagos matavo nurodytų objektų aukštį, ilgį, ūgį, atstumus tarp objektų. Patys ieškojo informacijos apie rudens požymius ir panaudojo jas stebėdami gamtą mokyklos kieme. Mokiniams patiko pamoka apie laikrodžio pažinimą, nes sukūrė eilėraštį ir linksmą žaidimą valandoms pažinti.

Įdomios pamokos vyko ir klasėje. Su masės  matavimo vienetais gramais ir kilogramais susipažino sverdami įvairius daiktus ir medžiagas.

O kiek džiaugsmo buvo, kai į klasę atkeliavo vabalas maldininkas. Dauguma mokinių matė jį pirmą kartą. Dalis antrokų pasiruošė iš anksto ir pateikė įdomios medžiagos apie šį žalią padarėlį. Pasaulio pažinimo pamokose įgytas žinių apie transporto priemones pritaikė technologijų pamokoje. Iš lego kaladėlių sukonstravo žemės, oro ir vandens transporto priemones.

Tokios pamokos ugdo gebėjimą stebėti gamtos objektus ir reiškinius, diskutuoti, analizuoti, apjungti gamtamokslines, meno, matematikos, technologines žinias. Taip pat skatina kūrybiškumą, kritinį mąstymą,  ugdo kitus svarbius šiuolaikiniam vaikui reikalingus įgūdžius, sukuria teigiamas emocijas ir suteikia daug džiugių potyrių.

Nepamirškite padėkoti autoriui