Reitingai

  • Paskelbė : Mindaugas
  • Paskelbta: 2021-01-08
  • Kategorija: Didžiuojamės

Analitinis švietimo ir aukštojo mokslo žurnalas “Reitingai” paskutiniame numeryje maloniai nudžiugino mus, Senųjų Trakų Kęstučio pagrindinės mokyklos bendruomenę, paskelbdamas, kad esame treti Lietuvoje tarp pagrindinių mokyklų pagal labiausiai visus mokinius „auginančių“ mokyklų. Nacionalinės švietimo agentūros Tyrimų skyriaus analitikai vertino vidutinį mokinių standartizuoto apibendrinto pasiekimų rodiklio prieaugį nuo 2-os iki 4-os klasės, taip pat ir tai, kokios dalies mokinių pasiekimų rodiklis per dvejus metus padidėjo. Būtent pagal šiuos parametrus esame treti ir tik 0,02 rodiklio dalies atsilikome nuo pirmos vietos Lietuvoje.

„Reitingai“ pristato mokyklas, kurios labiausiai kilsteli visus visaip besimokančius savo mokinius, tai yra rodo visų mokinių pažangą per keletą metų. Džiaugiamės, kad šis reitingavimas naikina visuomenėje nusistovėjusį požiūrį, jog kaimo mokyklos silpniau geba mokyti ir ugdyti vaikus, tą patvirtina ir Nacionalinės švietimo agentūros Tyrimų skyriaus analitikas Pranas Gudynas: „Dalis mūsų provincijos mokyklų gana stipriai „paaugina“ savo mokinius. Jos vaikams duoda labai daug, netgi daugiau nei gerosios miesto mokyklos“.

Toks rezultatas yra mūsų visos bendruomenės nuopelnas. Didžiuojamės ir džiaugiamės!

Parengta pagal žurnalo “Reitingai” straipsnį „Pridėtinė vertė: kurios Lietuvos mokyklos labiausiai „augina“ savo mokinius?

Nepamirškite padėkoti autoriui