Projektas „Anglų kalba ir medijų raštingumas profesiniam tobulėjimui“

   Šiais mokslo metais turėjau puikią galimybę dalyvauti  respublikiniame projekte „Anglų kalba ir medijų raštingumas profesiniam tobulėjimui“. Nuotoliniuose mokytojų mokymuose buvo lavinama ne tik šnekamoji anglų kalba, klausymas, rašyba, bet taip pat vyko susitikimai su įvairiais lektoriais. Iš visų lektorių labiausiai įsiminė anglų kalbos mokytoja, vertėja iš Ukrainos Anastasiia Kremezna, kuri mokė mokytojus kritinio mąstymo, gebėjimo skirti melagienas nuo tikrų faktų. Anastasiija puikiai mokėdama anglų kalbą galėjo savanoriauti Afrikoje, šiuo metu dirba anglų kalbos mokytoja Lietuvoje. Apie Anastasiijos Kremeznos profesinį kelią papasakojau savo mokiniams.

   Projekto metu bendradarbiavau su mokyklos anglų kalbos mokytoja Vaida Astrauskiene. Abi kartu pravedėme integruotą anglų kalbos ir muzikos pamoką, kurios uždavinys buvo išmokti trečiokams angliškai dainuoti dainą „I see you in me“. Pamokos metu mokytoja Vaida mokė mokinius taisyklingai tarti angliškos dainos žodžius, o aš - dainavimo subtilybių. Du mėnesius ruošėme trečiokus rajoniniam 3-4 klasių anglų kalbos dainų konkursui „Kindness, unity and peace“. Konkursas vyko balandžio 5 d. Senųjų Trakų Andžejaus Stelmachovskio pagrindinėje mokykloje. Jame mūsų mokyklos mokiniai tarp šešių Trakų rajono mokyklų kolektyvų užėmė 3 vietą. Ta pati daina nuskambėjo ir gegužės 4 d. mokyklos jaunųjų talentų konkurse, skirtame Motinos dienai.

   Vienoje kiniečių patarlėje sakoma - mokymasis yra lobis, kuris visur žmogų seka. Už žinias, mokymosi galimybę norėčiau padėkoti Lietuvos Britų tarybai ir Lietuvos anglų kalbos mokytojų asociacijai, o ypač Lietuvos anglų kalbos mokytojų asociacijos LAKMA prezidentei, Šiaulių Juliaus Janonio gimnazijos anglų kalbos mokytojai ekspertei – Kristinai Urbonienei. Lai tokie puikūs projektai tęsis ir kitais mokslo metais.

Senųjų Trakų Kęstučio pagrindinės mokyklos pradinių klasių mokytoja metodininkė Virginija Poškaitė

Nuotraukos:
Virginija Poškaitė

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos