Mes ieškome, tyrinėjame, atrandame, sužinome, pritaikome, kuriame ir tobulėjame!

  • Paskelbė : Mindaugas
  • Paskelbta: 2021-03-19
  • Kategorija: Aktualijos

Dalinuosi keliomis akimirkomis iš savo darbo patirties. Susiklosčiusios aplinkybės leido atskleisti nuotolinio mokymo(si) lankstumą, įvairiapusiškumą, naujas galimybes. Virtualios nuotolinės ugdymo(si) aplinkos, atradimai tarpdalykinėje integracijose sudarė galimybę inovatyviai, kūrybiškai organizuoti pamokas. Darbštūs, aktyvūs mokiniai ir per nuotolinį mokymą dar labiau dirbo ir aktyviai reiškėsi. Kita dalis mokinių, kurie moka savarankiškai dirbti, yra tyleniai –jiems buvo net geriau, jie daug nuveikė. Kuriems sekėsi sunkiau, stengėsi taip pat atlikti daugiau, nei įprastai skirtų užduočių ir veiklų. Na, o kompiuterinis raštingumas gerokai šoktelėjo į viršų.

Remdamiesi savo asmenine patirtimi ir žiniomis įgytomis lietuvių kalbos, matematikos, dailės, pasaulio pažinimo ir technologijų pamokose sėkmingai įgyvendino trumpalaikį projektą apie sveiką mitybą. Rašė kvietimus į sveikų patiekalų mugę, pristatė sveikuoliškų maisto patiekalų receptus, gamino jogurtą, aptarė pieno produktų svarbą vaikams.

Geros emocijos ir patirta sėkmė mokinius džiugino ir kitos integruotos matematikos, technologių, gamtos, STEM , lietuvių kalbos pamokos. Vaikai pasigamino savo lego detales, konstravo iš jų, užpildė darbo lapus.

Dar vienas trumpalaikis projektas „Aš Jaunasis verslininkas“.

Labai patiko vaikams integruota  lietuvių kalbos ir pasaulio pažinimo pamoka „Pristatau save“.

 Piešimas kitaip. Šiose pamokose mokiniai priešė džiaugsmą ant pieno ir naudojant piešimo programėlę bomomo.com , kurios pagalba galima kurti įspūdingus piešinius valdant tarsi įmagnetintus kamuoliukus bei renkantis įvairias jų judėjimo modifikacijas.

Tikrai pavykusi  integruota lietuvių kalbos ir dailės pamoka apie knygnešius. Lietuvių kalbos pamokose sužinojo, kas tie knygnešiai, ką jie veikė. Dailės pamokose kūrė skaitymo reklamą ir gamino knygos skirtukus.

 Ir pabaigai… mokiniai darosi savarankiškesni, atlikdami įvairias veiklas, ne tik taiko įgytas žinias, bet ir jas gilina, ugdosi kritinį – loginį mąstymą, formuojasi mokslinio darbo įgūdžius.

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos